Podatki o podjetju, ki upravlja spletno stran https://gajaelektro.com:

Gaja Elektro, Aleksandar Gajić s.p.
DDV ID: 36450162
Zavezanec za DDV: NE
Matična številka: 9035460000
TRR pri NLB: SI56 0204 1026 4034 096 (BIC banke: LJBASI2X)

Za vse osebne prevzeme, vračila in kontakte se obrnite na sedež podjetja, kjer se opravlja dejavnost:

Gaja Elektro, Aleksndar Gajić s.p.
Studenec 22
1295 Ivančna Gorica
Telefon: 040 607 460
E-pošta: info@gajaelektro.com

Za vas smo dosegljivi vse delavnike od ponedeljka do petka med 8.00 in 18.00 uro.

Spletno stran upravlja podjetje Gaja Elektro, elektro storitve in zaključna gradbena dela, Aleksandar Gajić s.p. (v nadaljevanju ponudnik). Z uporabo spletne strani gajaelektro.com se strinjate z vsemi spodaj navedenimi pogoji. Ponudnik prodaja blago potrošniku (kupcu) oziroma opravlja storitve na način, ki niso v nasprotju z dobrimi poslovnimi običaji.

Načini plačila

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:

  • Z nakazilom na TRR račun ponudnika Gaja Elektro, Aleksandar Gajić s.p. (bančno nakazilo po predračunu).
Cene

Cene so predstavljene kot redne, ki jih ponudnik oblikuje sam in so izražene v evrih (€). Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno drugače. Ponudnik ni zavezanec za DDV.

Ponudnik se trudi zagotoviti najbolj ažurne in točne podatke, vendar se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali če se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupca obvestil in skušal ponuditi rešitev, ki bo v zadovoljstvo obeh pogodbenih strank.

Ponudnik ima pravico zaračunavanja stroškov dostave, ki se zaračunajo glede na način plačila in višino končnega zneska naročila.

Vračila

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in pripadajoči – nepoškodovani embalaži. Poleg vrnjenega izdelka naj kupec priloži kopijo računa. Vračilo vplačanega zneska bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila kupca v enakem znesku na isti način, kot je plačilo prejel (z enakim plačilnim sredstvom), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Garancija

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in pripadajoči – nepoškodovani embalaži. Poleg vrnjenega izdelka naj kupec priloži kopijo računa. Vračilo vplačanega zneska bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila kupca v enakem znesku na isti način, kot je plačilo prejel (z enakim plačilnim sredstvom), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna:

  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Ponudnik nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

  • odpravi napako na blagu ali
  • vrne del plačanega zneska sorazmerno z napako ali
  • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
  • vrne plačan znesek.

Ponudnik bo pisno odgovoril potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Preklic naročila

Ponudnik se trudi naročila obdelati hitro in s tem zagotoviti čim hitrejšo dostavo naročenih artiklov. Če uporabnik želi preklicati svoje naročilo, naj to stori v najkrajšem možnem času in to sporoči na telefonsko številko (040 607 460) ali po elektronski pošti (info@gajaelektro.com).

V primeru, da je naročilo že izdelano ali oddano dostavni službi, preklic naročila ni več možen.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene osebne podatke vseh uporabnikov.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov in druga potrebna komunikacija v zvezi z naročilom) ter za pošiljanje informativnega gradiva in ponudb.

Upravitelj spletne strani elektrogaja.com podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi se zaupajo ime in priimek, naslov za dostavo in kontaktna telefonska številka (če v času dostave uporabnik oziroma kupec na naslovu ne bo dosegljiv). Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki se zbirajo in obdelujejo na spletni strani gajaelektro.com bodo  razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije, a je vse slike potrebno jemati kot simbolične, saj nekatere slike izdelkov ne prikazujejo realnih odtenkov barv. Slike ne želijo zavajati kupcev, ampak želijo prikazati izdelke v dobrih svetlobnih pogojih.
Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Upravljavec si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Upravljavec ni odgovoren za občasno ne delovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih oziroma nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prav tako po najboljših močeh izpolnjuje svojo dolžnost za vzpostavitev učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Ponudnik določi osebo, s katero se, v primeru težav, kupec v času obratovanja lahko poveže na telefonsko (040 607 460) ali po elektronski pošti (info@elektrogaja). Postopek zagotavlja zaupnost obravnave pritožbe. Ponudnik v primeru pritožb deluje v smeri sporazumnega razreševanja sporov. Ponudnik v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (v nadaljevanju IRPS) obvešča, da nobenega izvajalca IRPS ne priznava kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Spletna povezava na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna v povezavi tukaj.

Avtorske pravice

Vsebina spletne strani elektrogaja.com je avtorsko delo, katere imetnik avtorskih pravic je upravljavec, in kot taka je tudi predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. V avtorsko pravno in z drugimi pravicami intelektualne lastnine varovano vsebino spada poleg besedila in tudi podatkov celotna podoba spletnega mesa z vsemi grafičnimi elementi.

Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine samo v osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je vsakršno drugo razpolaganje z vsebino, ki zajema, a ne izključno, spreminjanje, kopiranje, objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen če v to upravljavec izrecno dovoli v pisni obliki. Če uporabnik posreduje kakršnokoli gradivo upravljavcu, brezplačno prenaša vse materialne avtorske pravice in dovoljuje uporabo ter objavo posredovanega gradiva.

Gaja Elektro, Aleksandar Gajić s.p.
Zadnja sprememba te strani je bila 19. 1. 2022