Ali moram biti doma v času opravljanja vaših storitev?

Zaželeno je, da ste vsaj prvih nekaj ur na voljo, da se uskladimo glede podrobnosti. Odločite se tako, da je vam lažje. Od vas kasneje potrebujemo samo telefonsko številko na kateri ste dosegljivi v kolikor se pojavijo vprašanja.

Ali vaše storitve vključujejo garancijo?

Seveda. Prepričani smo, da bi moral vsak profesionalen izvajalec, ki zaupa v kakovost svojih storitev nuditi garancijo na svoje storitve. Za storitve, ki jih v celoti izvedemo nudimo večletno garancijo.

Kakšen je cenik storitev?

V naših dolgoletnih izkušnjah smo ugotovili, da imajo stranke rade natančno ceno glede na njihovo težavo. Večina telefonskih in elektronskih ponudb se lahko spremeni, ko električar vidi delo. Mislimo, da to ni pošteno do vas, zato vam priporočamo, da nas kotaktirate za brezplačen ogled. Po ogledu boste dobili točno ponudbo preden se prične z delom.

Višina urne postavke je med 15€ – 22€, odvisno od storitve.

Kateri je varnejši, izmenični tok (AC) ali enosmerni tok (DC)?

Izmenični tok (AC) in enosmerni tok (DC) imata nekoliko različne učinke na človeško telo, vendar sta oba nad določeno napetostjo nevarna. Tveganje poškodb se spreminja glede na frekvenco izmeničnega toka in običajno je, da ima DC komponento izmeničnega toka (imenovano valovanje). To lahko izmeri nekdo s posebno opremo, vendar je učinek na določeno osebo zelo težko predvideti, saj je odvisen od velikega števila dejavnikov. Zato se morate vedno izogibati stiku z visokonapetostnimi električnimi vodniki, ne glede na vrsto električnega toka, ki ga prenašajo.

Kako vem ali je moja električna naprava varna?

Najboljši način, da ugotovite, ali je električna oz. elektronska oprema varna, je, da jo pregleda in preizkusi strokovno usposobljena oseba za to vrsto opreme. V primeru, da ne veste na koga se obrniti nas lahko kontaktirate in poizkusili vam bomo pomagati.

Kolikšna je cena elektroinštalacij za celo hišo?

Cena elektroinštalacij je odvisna od različnih dejavnikov, ki jih lahko najbolj natančno ocenimo po brezplačnem ogledu. Povprečna cena grobe elektroinštalacije je od 40 – 60€ / m2. V ceno je vključen material inštalacijske cevi, doze, kabli, žice kot tudi groba dela kot so štemanje, globljenje, razbijanje in gipsanje.

Koliko stane adaptacija električne inštalacije, menjave varovalk, stikal, vtičnic ipd.?

Cena adaptacije električne inštalacije je odvisna od obsega v katerem se adaptacija izvaja, torej je za oceno potreben brezplačen ogled. Po ogledu se uredi ocena stroška. Povprečna cena menjave stikal in vtičnic je 7€ / kos brez materiala, svetila od 15€ – 30€, odvisno od zahtevnosti dela.

Kaj lahko naredim, da znižam svoj račun za elektriko?

Vaš račun za elektriko temelji na številnih dejavnikih, vključno s tem, kako pogosto uporabljate elektriko in koliko je porabite. Najpreprostejši način za zmanjšanje računa za elektriko je izklop osvetlitve, stropnih ventilatorjev in naprav, ko jih ne potrebujete. Če ste pripravljeni narediti nadaljnje korake v smeri večje energetske učinkovitosti, so vaše možnosti zamenjava žarnic z žarilno nitko s CFL, nadgradnja sistemov razsvetljave vašega doma z uporabo LED za še večji prihranek energije in nadgradnja vaših trenutnih naprav in opreme HVAC na visoko učinkovitost modeli.

Kolikšna je cena priklopa električnih naprav?

Cena priklopa električnih naprav je od 35€ do 50€, odvisno od naprave. V ceni ni vključen material. Pomembno je tudi vedeti, da mora priklop naprave opraviti strokovno usposobljen strokovnjak, ki ima zakonsko podlago za opravljanje omenjene storitve in zavarovanje odgovornosti. V primeru, da to opravlja oseba brez zgoraj omenjenih kvalifikacij, ostanete brez garancije na vaši napravi.

Cena popravila električnih in elektronskih naprav?

Popravila električnih in elektronskih naprav:

 • diagnostika 30€
 • servisna ura (servisna ura intervencije)
  • urna postavka (mojster) 22€/h od 7.00 – 17.00
  • po 17.00 uri je urna postavka višja za 35%
  • od 22.00 do 7.00 je urna postavka višja za 80%
  • sobota, nedelja in prazniki od 7.00 – 24.00 je urna postavka višja za 100%

Pomožni delavec urna postavka

 • 18€/h od 7.00 – 17.00
 • po 17.00 uri je urna postavka višja za 35%
 • od 22.00 do 7.00 je urna postavka višja za 80%
 • sobota, nedelja in prazniki od 7.00 – 24.00 je urna postavka višja za 100%

Potni stroški in ura vožnje

 • ura vožnje 15€/h od 7.00 – 17.00
 • po 17 uri je urna postavka višja za 35%
 • od 22.00 do 7.00 je urna postavka višja za 80%
 • sobota, nedelja in prazniki od 7.00 – 24.00 je urna postavka višja za 100%
 • kilometrina 30% od cene goriva (dizel-bencin)

Tukaj smo, da vam pomagamo realizirati vaš projekt.

Imate vprašanja ali pa potrebujete svetovanje? Z veseljem vam bomo pomagali realizirati vaš projekt! 🙂

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE 040 607 460